Cadı fındığı nedir ve cadı fındığı ne işe yarar? Cadı fındığının kullanım alanları

İsmi biraz değişik ve çok duyulmamış olan cadı fındığı, yağı ekseriyetle kozmetik eserlerde kullanılıyor. Kızılderililerin rahatsızlık durumunda kullandığı bilinen cadı fındığı, alternatif tıpta sıkça ismi geçen bir bitki çeşididir. Şimdilerde ismini sıkça duyduğumuz cadı fındığı nedir ve ne işe fayda? Cadı fındığının kullanım alanları nelerdir? İşte soruların karşılığı:

Anavatanı Avusturalya olan cadı fındığı, dünyada birçok ülkede yetişiyor. Yetiştiği bölgeye nazaran içerisinde bulunan yağ asitlerinin oranı da değişiyor. Kozmetik dalında değil yemeklerde de kullanılıyor. İçerisinde bol ölçüde Oleik Air, Linoeik Asit, Palmitoleik Asit , Omega 3, Omega 6 ve Omega 7 bulunduruyor. Kozmetik alanında Hamamelis Virginana ( Cadı fındığı : Witch Hazel ) bitkisinin distilatı yani su buhari ile distilasyonundan elden edilen Cadı Fındığı suyu, ya da bu distilatın ağırlaştırılmış extreleri (extract) kullanılır. Yüzlerce yıldır klasik olarak kullanılan Cadı fındığı ile ilgili bir çok klinik çalışma yapılmış.  Kozmetik alanında Cadı Fındığının tesirleri ise şu biçimde özetlenebilir.

CADI FINDIĞI YAĞINI YARARLARI NELER?

– Anti-aging kaynağı olduğu için yaşlanma zıddıdır.

– Kanser tedavisine değerli oranda katkıda bulunur.

– Cadı fındığı yağı antibakteriyel bir bitkisel yağdır. Ciltte oluşan iltihapları temizleme konusunda epeyce tesirlidir.

– Deriye ziyan veren iltihapların temizlenmesi için nizamlı kullanım önerilir. Nizamlı kullanım sonrasında ciltteki enfeksiyon temizlenir ve hasarlı bölge düzgünleşir.
Bayan ve erkeklerin rahatsızlık duyduğu sivilceleri cadı fındığı yağı sayesinde yok edebilirsiniz.

– Hemoroid hastalarına uygun gelir.

Cadı fındığı nedir ve cadı

Tüm detaylı bilgileri inceleyin Cadı fındığı nedir ve cadı

– Saçların süratli uzamasına yardımcı olur.

– Saçın parlaklık kazanmasını sağlar.

– Kepeklenmeyi sonlandırır.

– Çok süreç görmüş saçların onarılmasına katkı sağlar.

– Cildin nem oranını istikrarlar.

– Gözaltı torbalarının yok olmasını sağlar.

– Egzama üzere cilt hastalıklarını tedavi eder.

– Tırnak batıklarının tedavisine yardımcı olur.

– Cadı fındığı yağında antioksidan unsurlar bulunur. Bedende kolajen üretimini sağlayarak hücre hasarını onarmaktadır.

– Ciltte, deri altında ve saçlarda meydana gelen hücre hasarlarını cadı fındığı yağını kullanarak önleyebilirsiniz.

– Vitamin pahası yüksek olan cadı fındığı yağı, saçlarıyla sorun yaşayanların da kurtarıcısı olacaktır.

– Saç tabanlarında meydana gelen kaşıntı ve kızarıklık üzere problemleri önler. Saçları besler ve daha süratli uzamasına yardım eder.

CADI FINDIĞI NASIL KULLANILIR?

Cadı fındığı yağını birinci sefer kullananlar elin üzerinde ufak bir bölgede alerji testi yapmalıdır. Şayet 10 dakika içinde rastgele bir renk değişimi yoksa kullanmaya başlayabilir. Yüze uygulama sırasında cadı fındığı yağını, aloe vera jeliyle karıştırabilirsiniz. Böylelikle hassas ciltleri korumuş olursunuz.

Makyaj temizleme pamuğuna birkaç damla cadı fındığı yağı döküp cildinizi bu pamukla silebilirsiniz. Her gece uykudan evvel uygulama yaparsanız; çok kısa müddette cildinizi yenilemiş olursunuz.   Cadı fındığı yağını cildinize gün içinde 2 kez sürmeniz önerilir. Çok fazla kullanımı cildinizi yoracağı için önerilmez. Uygun görülen kullanım sabah ve gece olmaktadır.

Saç bakımında cadı fındığı yağını kullanmak için çeşitli esansiyel yağları deneyebilirsiniz. Saç maskesine 3 – 4 damla cadı fındığı yağı ekleyerek tesirlerini görebilirsiniz.
Yara ve tahrişleri düzgünleştirmek için kullanımda zeytinyağıyla karıştırıp cilde sürmeniz önerilir. Böylelikle cadı fındığı yağının tesiri daha süratli hissedilecektir.

Cadı fındığı

Tüm detaylı bilgileri keşfedin Cadı fındığı nedir ve cadı fındığı ne işe yarar? Cadı fındığının kullanım alanları
Etiketler